Ingatlanos cikkek:

Válság utáni csúcson a lakásértékesítések

Szerző/Forrás: www.portfolio
Dátum: 2012-11-06

Válság utáni csúcson a lakásértékesítésekIdén októberben országosan 7667 ingatlan adásvétel bonyolódott le a Duna House számításai szerint. Ez a szám megfelel az idei évben mért átlagos havi teljesítményeknek. 

Az idei év leggyengébb hónapját követően az október már a piacnak megfelelő ingatlan adásvételi mennyiséget mutatta. Ha leszámítjuk a végtörlesztés miatti első negyedévet, akkor a 7667 tranzakció átlagon felüli érték, amely megfelel a mindenkori szezonalitásnak, ugyanis rendre október és november hónapok jelentik az ingatlanpiacon az éves csúcsokat. 

Válság utáni csúcson a lakásértékesítések


Ezzel idén eddig 82 ezer fölötti lakásvásárlást lehet becsülni. Tavaly az első 10 hónapban 70 ezer tranzakció zajlott a piacon, ami 15%-kal gyengébb eredmény az idei év azonos időszakához viszonyítva. Vagyis, ha nem történik különleges visszaesés az év végéig, és átlagos számú adásvételre kerül sor novemberben és decemberben, akkor a jelenlegi becslések alapján a válság óta a legjobb évét zárja a hazai lakáspiac, az adásvételek számát tekintve. 

Válság utáni csúcson a lakásértékesítések

További ingatlan cikkek >>>