Ingatlanos cikkek:

A végtörlesztés óta nem láttunk ilyet!

Szerző/Forrás: www.portfolio
Dátum: 2015-04-07

A végtörlesztés óta nem láttunk ilyet!Folytatódott az erős évkezdet a hazai lakáspiacon, az elmúlt havi tranzakciós volumen - a 2012. januári végtörlesztést nem számítva - a legmagasabb volt a válság kitörése óta. A Duna House havi becslése szerint 2015 márciusában, országosan 12 263 lakás cserélt gazdát.

Ahogy az év első két hónapjában, úgy márciusban is mintegy másfélszeres lakáspiaci tranzakciószám-növekedést regisztrált a Duna House az előző évi azonos időszakhoz viszonyítva. A válságot követően egyedül 2012 januárjában zajlott le az idén márciusban mértnél 700 darabbal több adásvétel az országban, ám akkor a végtörlesztés mesterséges, átmeneti környezetet teremtett a piacon, ami most nincs jelen.

A végtörlesztés óta nem láttunk ilyet!

Idén az első negyedévben 32 ezer fölötti tranzakciószámot tud felmutatni az lakáspiac, amely a tavalyi 21, vagy a tavalyelőtti 18 ezres adatot jóval túlszárnyalja. A DH becslései szerint az egész éves tranzakciószám az idén elérheti a 140-150 ezret is, így 2015 újabb válság utáni rekordév lehet. 

A végtörlesztés óta nem láttunk ilyet!

További ingatlan cikkek >>>