Ingatlanos cikkek:

Kamattámogatott hitel: már kötik a szerződéseket

Szerző/Forrás: www.portfolio
Dátum: 2012-09-09

Az első, még nyári hetekben az államilag kamattámogatott lakáshitel iránt tapasztalt érdeklődés jelzi, hogy megmozdulhat a hitelek iránti kereslet - vélik az FHB-nál. A banknál megtörtént az első szerződéskötés is, az érdeklődők 61%-a pedig használt lakást vásárol. 

A bankfiókokban, a honlapon és telefonon keresztül az FHB Otthonteremtő lakáshitel iránt érdeklődők száma már augusztus végéig elérte az ezret, s szeptember elején már az első szerződéskötésekig is eljutott a bank - közölte a társaság. A hiánytalanul benyújtott kérelmekről várhatóan 9 munkanapon belül dönt az FHB. 

Szeptember elejére az FHB honlapján, az adatlap kitöltésével érdeklődők száma is meghaladta az ezret. E minta alapján a tervezett hitelösszeg 1-6 millió forint az esetek 70 százalékában, 6-10 millió Ft közel 30%-nál, s kezdetben jóval kisebb igény mutatkozott a 11-15 milliós támogatott hitelek iránt. 

Az FHB honlapján információt kérő ügyfelek többségének (60,59%-ának) jellemző hitelcélja az új támogatott konstrukcióval már megvalósítható használt lakás vásárlása. A kezdeti népszerűségi sorrendben ezt követi a korszerűsítés, az új lakás építése és vásárlása. Lakóhely alapján az érdeklődők 50%-a él Budapesten . A vidéki érdeklődők településtípus szerinti megoszlása: 70% megyeszékhely és 30% kisebb város, vagy község. 

Az új támogatott hitel mellett a vissza nem térítendő lakásépítési támogatás (LÉT vagy közismertebb nevén a szocpol) is igényelhető az FHB-ban, s az FHB kínálatában változatlanul szerepel a korábbi konstrukciójú államilag támogatott lakáshitel, amely iránt szintén megemelkedett az érdeklődés az elmúlt hetekben.

További ingatlan cikkek >>>